Opname

Noodcentrale 112 Oost-Vlaanderen

Wie in onze regio het nummer 112 belt, komt terecht in de Noodcentrale 112 Oost-Vlaanderen.

Een operator neemt de noodoproep aan en stuurt de hulpdiensten ter plaatse. De inzet van de medische hulpdiensten is gebaseerd op de Belgische Handleiding voor Medische Regulatie, die bedoeld is om de meest adequate middelen in te zetten bij elke noodsituatie. Dit omvat steeds het uitsturen van de meest dichtbij gesitueerde 112-ziekenwagen, al dan niet met ondersteuning van andere diensten zoals een PIT (Paramedisch Interventie Team), een MUG (Mobiele Urgentie Groep) of andere diensten zoals de politie of de brandweer.

Dichtsbijzijnde spoedgevallendienst

In principe wordt u steeds overgebracht naar het dichtste ziekenhuis met een erkende spoedopname. Afhankelijk van de locatie op het grondgebied Lochristi kan dit een spoedgevallendienst in Gent of Lokeren zijn. 

Er kan wel afgeweken worden naar een ander ziekenhuis omwille van specifieke redenen:

  • wanneer uw huisarts een verwijsbrief schrijft, voor zover men niet meer dan 10 minuten langer moet rijden;
  • een MUG-arts beslist om u naar een ander ziekenhuis te laten brengen, bijvoorbeeld omdat u daar reeds in behandeling bent, of omdat in dat ziekenhuis een gespecialiseerde behandeling mogelijk is;
  • de Noodcentrale 112 Oost-Vlaanderen geeft toelating om af te wijken als daar een gegronde reden voor is, voor zover de toestand van de patiënt dit toelaat en er niet meer dan 10 minuten langer gereden moet worden.

Een zwangere vrouw die bijvoorbeeld gevolgd wordt in het ziekenhuis van Lokeren zal bij voorkeur ook naar Lokeren worden overgebracht en niet naar een ziekenhuis in Gent, ook al is dit het dichtstbijzijnde.

Meer over ziekenvervoer en facturatie

Een vraag voor onze dienst?

info@112-lochristi.be   0477 25 65 85

© 2021 Dienst 112 Lochristi vzw - RPR Gent - ON: 0846.610.654 - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Ambulance 112 Lochristi gebruik van cookies. Meer informatie    OK