Vrijwilligers
met ervaring en bekwaamheden

Dienst 112 Lochristi bestaat uit een hecht team van 60 gemotiveerde vrijwilligers die 24u/24u de burger van dringende geneeskundige hulpverlening voorziet.

Niet alleen hulpverleners-ambulanciers, maar ook technische en administratieve krachten zorgen er voor dat onze werking permanent - de klok rond - vlekkeloos werkt.

We streven naar een optimale dienstverlening bij medische noodsituaties voor alle burgers in acute nood. Hierbij nemen snelheid, professionaliteit en menselijkheid een centrale plaats in. De belangrijkste peiler waarop onze organisatie steunt om deze doelstelling te bereiken zijn de medewerkers

Heb je interesse om bij ons actief mee te werken? 
Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina

Korpsarts
Dokter Jan Nimmegeers

Dokter Jan Nimmegeers is korpsarts van de Dienst 112 Lochristi.

Naast zijn gerenomeerde praktijk als cardioloog en zijn jarenlange expertise als intensivist neemt hij de medische verantwoordelijkheid op zich voor Dienst 112 Lochristi.

Tevens staat Dokter Nimmegeers in voor de standing-order-procedures die de verpleegkundigen en ambulanciers van Dienst 112 Lochristi toe laten hoogstaande zorg te bieden aan de patiënt en een aantal bijkomende handelingen te stellen, zoals medicatietoediening, in afwachting dat het MUG-team ter plaatse komt. Dit is een bijkomende troef gezien het uitgestrekte werkgebied van de Dienst 112 Lochristi én het beschikken over hoogopgeleide urgentie-verpleegkundigen en ambulanciers die bijkomende specialisatie-opleidingen hebben gevolgd.

Dienst 112 Lochristi is dan ook bijzonder trots en erkentelijk dat Dr. Jan Nimmegeers zich wil engageren als korpsarts en beschikt hierdoor over bijkomende kennis en kunde om de lat net iets hoger te leggen.

Samenwerking VBZR
sinds oktober 2015

Sinds oktober 2015 is Dienst 112 Lochristi een samenwerkings-charter aangegaan met de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst.

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) is een door de overheid erkende Search en Rescue (SAR) organisatie die geheel wordt gerund door vrijwilligers. Mannen en vrouwen die in het dagelijks leven gewoon een baan hebben, maar op elk moment van de dag of nacht zeven dagen per week en 24 uur per dag klaarstaan om mensen in nood op zee te helpen. Zij doen dit zonder enige geldelijke vergoeding. Het verlenen van hulp is hun drijfveer en zij doen dit met volle overtuiging. Humanitaire hulp die ze telkens weer enthousiast maakt. Gemiddeld zo´n 200 keer per jaar. Jaar in jaar uit.

Gezien Dienst 112 Lochristi en de VBZR dezelfde waarden, normen en visie nastreven is het betekenen van dit samenwerkings-charter dan ook een logisch gevolg.  Het uitwisselen van kennis en kunde is dan ook de voornaamste reden waarom beide hulpdiensten de handen in elkaar slaan. Zo zullen medewerkers van beide hulpdiensten oefeningen, opleidingen en interventies met elkaar kunnen delen.

Het opwaarderen van de medische kennis en kunde aan de VBZR enerzijds en het opwaarderen van de technische kennis en kunde bij redding te water aan Dienst 112 Lochristi anderzijds, is dan ook het bijzonderste doel van deze samenwerking.

Omwille van het feit dat Dienst 112 Lochristi vaak tussenkomt bij interventies in de Gentse havenzone en de omliggende binnenwateren, is deze samenwerking cruciaal om de hulpverleners van Dienst 112 Lochristi eigen te maken met reddingen en hulpverlening te water. In dat kader kon Dienst 112 Lochristi zich geen betere partner wensen dan de VBZR! 

Meer info over de VBZR kan u vinden op www.vbzr.net en https://www.facebook.com/VBZR.SAR

Meer over ons

Een vraag voor onze dienst?

info@112-lochristi.be   0477 24 35 44

© 2021 Dienst 112 Lochristi vzw - RPR Gent - ON: 0846.610.654 - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Ambulance 112 Lochristi gebruik van cookies. Meer informatie    OK